Prvý mobilný odber tohtoročnej valentínskej kampane pripravil Slovenský Červený kríž v spolupráci s Národnou transfúznou službou SR a Ekonomickou Univerzitou v Bratislave. Valentínska kvapka krvi sa konala 14. februára 2019 v Aule EU v Bratislave. Darcov krvi prišli podporiť rektor EU v Bratislave Ferdinand Daňo, prezident SČK Viliam Dobiáš a generálna sekretárka Zuzana Rosiarová.

Láska má veľa podôb - láska partnerov, rodičov a detí, láska súrodencov, láska k sebe samému, k svojim blízkym, ale aj k neznámym ľuďom. Rovnako je aj veľa možností, ako ju prejaviť. 

Darovanie krvi sú tisíce navzájom prepletených osudov neznámych ľudí, ktorí sa nikdy nestretli. Tentoraz sme oslovili darcov i prijímateľov krvi, ich rodinných príslušníkov, aby sa podelili o svoj vlastný príbeh. Spoznáte ich počas kampane“, hovorí Zuzana Rosiarová o 24. ročníku kampane. „Odkaz a výzva Valentínskej kvapky krvi zostávajú už 24 rokov rovnaké – darovať krv a vyjadriť tak lásku a spolupatričnosť človeka k človeku. Tí, ktorí krv potrebujú, dostanú novú šancu práve vďaka ľuďom, ktorí sú zdraví a ochotní darovať kúsok zo seba,“ dodáva Zuzana Rosiarová.

Darovať krv a zapojiť sa do Valentínskej kvapky krvi môžete na ktoromkoľvek odberovom mieste po celom Slovensku od 14. februára až do 21. marca 2019. Aktuálne informácie, miesta a dátumy odberov krvi bude počas kampane zverejňovať Slovenský Červený kríž na webovej stránke darujkrv.redcross.sk a na Facebookovej stránke Slovenský Červený kríž – Spolu pomôžeme. 

Fotogaléria