V piatok 8. decembra 2023 bolo na pôde Štatistického úradu SR podpísané Memorandum o spolupráci medzi Štatistickým úradom SR a 7 univerzitami:

  • Ekonomická univerzita v Bratislave
  • Univerzita Komenského v Bratislave
  • Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre
  • Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici
  • Žilinská univerzita v Žiline
  • Vysoká škola medzinárodného podnikania ISM Slovakia v Prešove
  • Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre

Podpisu Memoranda sa za Ekonomickú univerzitu v Bratislave zúčastnili rektor prof. Ing. Ferdinand Daňo, PhD. a dekan Fakulty hospodárskej informatiky EUBA prof. Mgr. Erik Šoltés, PhD.

Strany Memoranda sa dohodli na vzájomnej spolupráci najmä v týchto oblastiach: vzdelávanie, výskum, osveta, technologický rozvoj a inovácie, poradenstvo a konzultácie a organizácia vedeckých a odborných podujatí.

Strany Memoranda sa dohodli na vzájomnej spolupráci formou odborného vzdelávania študentov univerzity z oblasti štátnej štatistiky formou prednášok, odborných seminárov, resp. inštruktážnych stretnutí. Úrad bude zároveň v rámci svojich možností vytvárať priestor na zabezpečovanie študijnej praxe a krátkodobých stáží študentov v dohodnutých študijných programoch.

EUBA bude v rámci svojich možností umožňovať zvýšené začlenenie oblasti štátnej štatistiky do svojich akreditovaných programov tak, aby prispela k príprave dostatku kvalifikovaných a vzdelaných odborníkov, ktorí prispejú k rozvoju ľudských zdrojov Úradu. Zároveň bude univerzita v rámci svojich možností aktívne zapájať zamestnancov Úradu v prípade, ak budú mať voľné kapacity do edukačného procesu, napríklad prostredníctvom ich zapájania sa do odborných prednášok, seminárov alebo konzultácií.

Strany Memoranda budú podľa aktuálnych potrieb a voľných kapacít spolupracovať pri návrhu a spracovaní tém bakalárskych a diplomových, prípadne rigoróznych a dizertačných prác.

Univerzita bude v rámci svojich možností zabezpečovať odborné prednášky pre zamestnancov Úradu podľa aktuálnej potreby Úradu.

Podpis Memoranda o spolupráci medzi ŠÚ SR a EUBA

Podpis Memoranda o spolupráci medzi ŠÚ SR a EUBA

Podpis Memoranda o spolupráci medzi ŠÚ SR a EUBA

Podpis Memoranda o spolupráci medzi ŠÚ SR a EUBA

Zdroj: Štatistický úrad SR