V termíne od 4. do 8. marca 2024 zorganizovala Ekonomická univerzita v Bratislave 16. ročník podujatia International Week, v rámci ktorého privítala zahraničných pedagógov zastupujúcich univerzity z Francúzska, Belgicka, Maďarska, Českej republiky, Fínska, Nemecka, Poľska či Rumunska. Hlavným cieľom tohtoročnej edície medzinárodného týždňa bola podpora internacionalizácie vyučujúcich ako aj študentov na domácej pôde univerzity.

Tento typ medzinárodného podujatia organizuje EU v Bratislave od roku 2015. Cieľom šestnásteho ročníka bolo ponúknuť študentom akreditovaných programov denného štúdia v anglickom jazyku možnosť zúčastniť sa na prednáškach pedagógov reprezentujúcich Bucharest University of Economic Studies, Budapest Business University, Berlin School of Economics and Law, Vysokú školu ekonomickú v Prahe, Haaga-Helia University of Applied Sciences, ESCE International Business School in Paris, IÉSEG School of Management in Lille, Cracow University of Economics, Technical University of Applied Sciences Würzburg-Schweinfurt a Université catholique de Louvain.   

Podujatie otvoril svojim príhovorom Boris Mattoš, prorektor pre medzinárodné vzťahy na EU v Bratislave, ktorý zdôraznil význam medzinárodnej spolupráce vo vzdelávaní, pričom poukázal aj na konkrétne prínosy z predchádzajúcich ročníkov Medzinárodného týždňa.

Počas 16. medzinárodného týždňa odzneli prednášky na Fakulte podnikového manažmentu - v predmetoch ako ekonomika a manažment podniku, resp. všeobecný manažment. Na pôde Obchodnej fakulty ponúkli zahraniční učitelia príspevky v rámci manažmentu cestovného ruchu a marketingového a obchodného manažmentu, na Národohospodárskej fakulte v rámci študijného odboru financie, bankovníctvo a poisťovníctvo, na Fakulte medzinárodných vzťahov v programe hospodárska diplomacia a na Fakulte hospodárskej informatiky v predmete aktuárstvo a informačný manažment.

Účastník z Technickej univerzity vo Würzburg-Schweinfurte, Nemecko podujatie zhodnotil: ,,Ďakujem, že som sa mohol zúčastniť na tomto medzinárodnom týždni, Vaši študenti sú veľmi otvorení a komunikatívni“. Ďalší účastník z Vysokej školy ekonomickej v Prahe sa vyjadril, že je pre neho česť vyučovať v rámci uznávanej inštitúcie vysokoškolského vzdelávania, akou je Ekonomická univerzita v Bratislave.

Podujatie poskytuje okrem možnosti internacionalizácie zastúpených inštitúcií aj skvelú príležitosť pre nadviazanie nových väzieb nielen v oblasti vzdelávania, ale tiež výskumu a projektovej činnosti.

Fotogaléria