V týždni od 11.11. - 16.11.2018 sa konala na pôde Ekonomickej univerzity v Bratislave slovenská časť výmenného programu pod názvom EUROMATES. V tomto roku na Slovensko pricestovali študenti z vysokých škôl z Českej republiky a Poľska.

Českí študenti sú študentami VŠE v Prahe z ich fakulty manažmentu v Jindřichovom Hrádci. Z Poľska prišli na výmenu študenti Ekonomickej univerzity vo Wroclawe. Spoločne sa výmeny zúčastnilo 18 študentov, ktorým bol počas týždňa pripravený bohatý program. Obsahoval prednášky, cvičenia v anglickom jazyku, spoznávanie univerzity a univerzitného života ako takého. No rovnako študenti spoznali i krásy hlavného mesta, jeho historickej časti ako i architektonickej dominanty z 20. storočia UFA, kde navštívili vyhliadku s panoramatickým výhľadom na celé hlavné mesto Slovenska. Taktiež sa stretli pri otvorení projektu i s vedúcou osobnosťou univerzity, pánom rektorom prof. Ing. Ferdinandom Daňom, PhD. , ktorý celý projekt otvoril a zaželal študentom veľa síl, zážitkov a spomienok. A keďže sme ekonómovia a Národná banka Slovenska je významnou inštitúciou vo svete financií, menovej politiky tak študenti sa zúčastnili aj exkurzie centrály NBS v Bratislave. Kde im poskytli anglický výklad o mene Euro, zaujímavú prehliadku, premietli malý dokument o vzniku novej 50 € bankovky, a taktiež im umožnili razenie pamätnej mince.

Vďaka patrí pánovi rektorovi, všetkým pedagogickým i nepedagogickým zamestnancom univerzity i všetkým partnerom vďaka, ktorým sme dokázali študentom priniesť projekt s vysokou hodnotou, ktorý veríme, že bude v ďalších rokoch pokračovať na vyššej a vyššej úrovni.

 

garanti výmenného programu EUROMATES Slovensko
Alžbeta Rezňa a Tomáš Mazán

 

euromates 02

euromates 04

euromates 05

euromates 06

podakovanie euromates 2018