Vo štvrtok 14. februára 2019 sa na pôde EU v Bratislave konalo zasadnutie strategickej rady siete pre dvojité diplomy HERMES, na ktorom sa zúčastnili zástupcovia EM Strassbourg, University in Tübingen, University of Alcala, Universita' Ca' Foscari Venezia, TU Dresden, University of Pavia a University of Hohenheim. Predmetom rokovania bola diskusia o strategických cieľoch činnosti organizácie.

HERMES (Higher Education and Research in Management of European Universities) je strategickou alianciou 25 univerzít v 15 štátoch Európy, Ázie, Ameriky a Austrálie. Jej ambíciou je vytváranie dvojitých diplomov v oblasti manažmentu na bakalárskom, inžinierskom a doktorandskom stupni. Sieť HERMES bola založená v roku 1997 na základe iniciatívy Ecole de Management (EM) univerzity v Štrasburgu. Členské inštitúcie úzko spolupracujú pri tvorbe študijných programov, výmene študentov a profesorov a pri organizovaní spoločných vzdelávacích a výskumných projektov. Každoročne táto sieť organizuje výročné zasadnutie na jednej z partnerských univerzít, ktoré sa v roku 2015 konalo na EU v Bratislave. Viac informácií tu.

Fakulty EU v Bratislave v súčasnosti realizujú 12 medzinárodných dvojitých a spoločných študijných programov s 9 partnerskými univerzitami v 8 štátoch v Európe (Veľká Británia, Nemecko, Francúzsko, Česká republika, Lotyšsko, Bulharsko) a v Ázii (Čína, Thajsko). Viac informácií tu.

 

hermes 14022019 0867

hermes 14022019 0869

hermes 14022019 0884