5. marca 2019 sa na pôde Ekonomickej univerzity v Bratislave konal 3. ročník medzinárodného veľtrhu mobilitného štúdia – International Study Abroad Fair. Toto podujatie pritiahlo desiatky slovenských študentov, ktorí sa zaujímajú o mobilitné možnosti ako napríklad o úspešný program Európskej únie - Erasmus+.

Študentský veľtrh univerzít organizuje EU v Bratislave v spolupráci so zahraničnými študentami, ktorí aktuálne študujú na univerzite v letnom semestri akademického roka 2018/2019. Podujatie otvoril veľvyslanec Spojeného kráľovstva na Slovensku J.E. pán Andrew GARTH, ktorý zdôraznil, že „je dôležité, aby sa študenti učili jeden od druhého a tak mali možnosť rozšíriť svoje obzory a vzdelávať sa nielen odborne, ale aj kultúre“. Študentov v zastúpení rektora EU v Bratislave pozdravil Boris MATTOŠ, prorektor pre medzinárodné vzťahy.

Podujatie malo za cieľ predstaviť rozmanitosť krajín a univerzít, s ktorými EU v Bratislave spolupracuje a tak prezentovať slovenským študentom pestré možnosti štúdia na výmennej báze. V letnom semestri študuje na EU v Bratislave 132 študentov z Ameriky, Európy či Ázie. Na podujatí malo svoj stánok aj Oddelenie medzinárodnej mobility, ktoré prezentovalo aktuálnu mobilitnú výzvu na štúdium na univerzitách v Maroku, Bhutáne, USA, Rusku či Argentíne. Študenti sa môžu prihlásiť do výberového konania do 20. marca 2019.

Tradičným bodom programu bola súťaž o najlepšie vyzdobený študentský stánok. Konkurencia spomedzi študentov bola pomerne veľká. Súťaž o najlepšie vyzdobený stánok vyhrala účastníčka v rámci medzinárodnej mobility medzi krajinami Erasmus+ programu a partnerskými krajinami (Erasmus+ KA107) z kazašskej Eurasian National University v Astane.

 

Fotogaléria