V piatok 19. júla 2019 sa uskutočnila posledná prednáška 1. ročníka Petržalskej letnej univerzity seniorov. Na tému Petržalka kedysi a dnes prednášal poslanec a historik Ľuboš Kačírek.

Po prednáške sa všetkým účastníkom prihovorili rektor EUBA Ferdinand Daňo a starosta MČ Bratislava-Petržalka Ján Hrčka. Obaja sa zhodli v tom, že Petržalská letná univerzita seniorov je začiatkom dôležitého „príbehu“ spolupráce, ktorá je zakotvená v nedávno podpísanom Memorande o spolupráci a porozumení.

Ich slová symbolicky ukončili 1. ročník PLUS a nasledoval slávnostný akt. Rektor EUBA Ferdinand Daňo a starosta MČ Bratislava-Petržalka Ján Hrčka odovzdali všetkým prítomným historicky prvé osvedčenia PLUS. Odovzdanie každého osvedčenia neskončilo iba podaním rúk, ale aj spätnou väzbou zo strany seniorov. Ďakovné slová a pozitívne emócie pokračovali v neformálnej a priateľskej debate po slávnostnom akte.

1. ročník PLUS má EUBA úspešne za sebou. Poďakovanie patrí všetkým. Organizátorom, prednášajúcim a účastníkom. V rámci spätnej väzby seniori poskytli niekoľko zaujímavých nápadov na témy prednášok pre 2. ročníka PLUS.

„Príbeh“ sa začal a chceme v ňom pokračovať, chceme do neho vtiahnuť čoraz viac záujemcov. Stanete sa jeho súčasťou aj Vy?

Príprava 2. ročníka PLUS pre rok 2020 sa už začala!

 

Fotogaléria