Ekonomická univerzita v Bratislave zahájila 31. marca 2019 po prvýkrát projekt Central Europe Connect v spolupráci s prestížnymi partnerskými univerzitami – WU / Vienna University of Economics and Business a SGH / Warsaw School of Economics. Študenti týchto inštitúcií spolu so študentmi EU v Bratislave získajú počas troch intenzívnych týždňov výučby a spoločných projektov prehľad o fungovaní ekonomík strednej Európy.

Počas prvého týždňa blokovej výučby vo Viedni študenti skúmali tematiku predmetu Strategies and Management for Central Europe. Od 31. marca do 6. apríla 2019 sa študentom otvorili brány Ekonomickej univerzity v Bratislave, ktorá zamerala svoju výučbu na predmet Structural Dynamics in Central European Economies. Predmet bol vyučovaný bol gesciou Ing. Martina Hudcovského, PhD. (NHF) a doc. Ing. Tomáša Dudáša, PhD. (FMV).

Do projektu Central Europe Connect sa zapojilo celkovo 47 študentov z Viedne, Bratislavy a Varšavy, ktorých na pôde Ekonomickej univerzity v Bratislave privítala Paula PUŠKÁROVÁ, prorektorka pre vedu a doktorandské štúdium. Oddelenie medzinárodnej mobility pre študentov pripravilo pestrý odborný ako aj voľnočasový program.

Program Central Europe Connect vyvrcholí v dňoch 19. – 25. mája 2019 týždňovým programom na SGH Warsaw School of Economics, kde študenti absolvujú blokovú výučbu v rámci predmetu Consumer Behavior in Central Europe a ďalší sprievodný program.

cec courseweekbratislava 01042019 9049

cec courseweekbratislava 01042019 8924

cec courseweekbratislava 01042019 8918