Ekonomickú univerzitu v Bratislave si v zimnom semestri akademického roka 2019/2020 za svoju novú alma mater vybrali takmer dve stovky študentov z 25 štátov sveta. Najväčšie zastúpenie majú študenti z Francúzska, Španielska a Nemecka. Okrem európskych krajín EU v Bratislave hostí aj študentov z Bhutánu, Kazachstanu či Japonska.

Začiatok semestra ako obvykle patril Uvítaciemu týždňu, ktorý bol spojený s bohatým programom. Študentom sa prihovoril 9. septembra 2019 aj rektor Ekonomickej univerzity v Bratislave Ferdinand DAŇO, ktorý študentov srdečne privítal a zaželal im veľa úspechov. Následne univerzitu predstavil Boris MATTOŠ, prorektor pre medzinárodné vzťahy. Študenti mali možnosť sa na podujatí dozvedieť nielen zaujímavé informácie o univerzite, ale aj o samotnej Bratislave, ktorú predstavila zástupkyňa Bratislava Tourist Board Daniela CHRANČOKOVÁ. Podujatie konané v Aule EU v Bratislave doplnil program ľudových tancov a piesní folklórneho súboru Ekonóm. Študentom bola sprostredkovaná aj prehliadka univerzity a jej areálu, počas ktorej mali možnosť zoznámiť sa s novým prostredím a spoznať najdôležitejšie miesta na univerzite.

V ďalších dňoch boli študentom poskytnuté informácie zo strany Oddelenia medzinárodnej mobility (OMM) Centra medzinárodných vzťahov a Erasmus Student Network (ESN EU), ktoré sa týkali vzdelávacieho a administratívneho systému univerzity a v neposlednom rade aj objasnenia vízovej agendy. Pre zahraničných študentov pripravilo OMM prezentáciu o slovenskej kultúre a interkultúrnej komunikácii, ktorá tvorí neoddeliteľnú súčasť ich zahraničného pobytu na Slovensku. ESN pripravil pre študentov sprievodné aktivity ako tradičnú ochutnávku bryndzových halušiek a prehliadku mesta Bratislava.

 

Fotogaléria