V pondelok 21. októbra 2019 Katedra ekonomickej teórie privítala vzácneho hosťa – prof. Kris Bulcroft z USA, členku vrcholových manažmentov univerzít v USA, Švajčiarsku a Kanade. Prof. Bulcroft ako odborníčka v oblasti sociológie a dlhoročná lektorka prednášala záujemcom z Ekonomickej univerzity v Bratislave na tému Active Learning Strategies: Practical Ways to Engage Your Students.

Obsahom prednášky boli moderné trendy a efektívne aktivizačné stratégie v oblasti vzdelávania v súčasnom období. Prednáška sa stretla s mimoriadnym ohlasom zo strany hostí. Pedagógovia z Ekonomickej univerzity diskutovali o svojich skúsenostiach vo výučbe, analyzovali jednotlivé súčasti taxonómie vzdelávania, či vzdelávacie štýly. Súčasťou prednášky boli aj tipy na efektívnu diskusiu vedenú so študentmi počas výučby a iné formy aktívneho vzdelávania.

Prof. Kris Bulcroft pôsobila vo vrcholových pozíciach v manažmente univerzít v USA (prorektorka Western Washington University Bellingham) v Kanade (prezidentka Capilano University North Vancouver, British Columbia) a vo Švajčiarsku (prvá prorektorka Franklin College University v Lugane). S Ekonomickou univerzitou v Bratislave spolupracovala už v minulosti, keď na Slovensku realizovala výskum v rámci Fulbrightovho štipendia. Slovensko je jej podľa vlastných slov blízke, a to aj z dôvodu rodinných väzieb na región strednej Európy.

 

20191021 130607

20191021 130612

20191021 130745