V termíne od 14. do 18. októbra 2019 Ekonomická univerzita v Bratislave hostila 20 zástupcov z 15 zahraničných partnerských inštitúcií z 13 štátov Európy, Afriky a Ázie v rámci 9. edície International Teaching & Training Week 2019. Podujatie slávnostne otvoril rektor Ekonomickej univerzity v Bratislave, prof. Ing. Ferdinand DAŇO, PhD. a J.E. pani Enkeleda MËRKURI, veľvyslankyňa Albánska na Slovensku.

EU v Bratislave sa aktívne zapája do projektových výziev programu Erasmus+, pričom v súčasnosti má úspešnú spoluprácu aj s viacerými mimoeurópskymi krajinami, kde spolupracuje s univerzitami v Japonsku, Bhutáne, Mauríciu, Kazachstane, Maroku, Sýrii, Ukrajine, Číne a najnovšie s Univerzitou v Tirane - Albánsko. Veľvyslankyňa Albánska na Slovensku vo svojom úvodnom vystúpení vysoko ocenila spoluprácu EU v Bratislave s univerzitami mimo Európy a novú spoluprácu medzi Ekonomickou univerzitou v Bratislave a Univerzitou v Tirane. “Je pre mňa veľkou cťou, otvoriť toto výnimočné podujatie na pôde Ekonomickej univerzity v Bratislave. Dovoľte mi, z tohto miesta poďakovať rektorovi Ekonomickej univerzity v Bratislave, prof. Ferdinandovi Daňovi a rektorovi Univerzity v Tirane prof. Mynyr Koni za úspešné zavŕšenie bilaterálnej spolupráce medzi týmito dvoma univerzitami v rámci programu Erasmus+“.

Ekonomická univerzita v Bratislave, tak ako každý rok pre svojich hostí pripravila zaujímavý, pestrý, ale hlavne vyvážený program, čo ocenili aj samotní účastníci. Zahraniční pedagógovia absolvovali workshopové tréningy, zapojili sa tiež do vyučovacieho procesu na rôznych fakultách. Študenti EU v Bratislave tak mali možnosť absolvovať 18 prednášok zameraných na marketing, logistiku, informatiku, manažment, komunikáciu a medzinárodné vzťahy, ktoré pre nich pripravili zahraniční pedagógovia.

Podujatia sa zúčastnili aj odborní zamestnanci univerzitných pracovísk, pre ktoré Oddelenie medzinárodnej mobility (OMM) pripravilo dva workshopy: Internationalisation of HEIs: Recent Conceptualisation and Implications for Practice so zreteľom na podtitul podujatia (Importance of International Credit Mobility for Internationalisation of HEIs) a Implementation of International Credit Mobility, ktorý viedla p. Katarína Šmalová z Národnej Agentúry pre Erasmus+.

Účastníci na záver zhodnotili jednotlivé aktivity a ocenili najmä nadviazanie nových akademických kontaktov, potenciálnu projektovú, vedeckovýskumnú spoluprácu a excelentnú prípravu podujatia. Certifikáty účastníkom v zastúpení rektora EU v Bratislave odovzdal Boris Mattoš, prorektor pre medzinárodné vzťahy na pôde Národnej Rady Slovenskej republiky.

 

Fotogaléria