Ekonomická univerzita v Bratislave privítala v pondelok 11. novembra 2019 študentov z partnerských univerzít WU - Vienna University of Economics and Business a SGH - Warsaw School of Economics, ktorí spoločne so študentmi EU v Bratislave participujú na unikátnom projekte CEC – Central Europe Connect – Joint Certificate Program.

Celkovo sa do programu zapojilo 40 študentov, ktorí absolvovali blokovú výučbu vo Varšave v termíne od 20. do 26. októbra 2019 v rámci Warsaw Course Week. Druhá časť blokovej výučby – Bratislava Course Week – prebehla v termíne od 10. do 16. novembra 2019 na EU v Bratislave. Projekt sa realizuje v rámci mobilitného programu CEEPUS (Stredoeurópsky výmenný program pre univerzitné štúdiá) a v rámci finančnej podpory EU v Bratislave.

V pondelok 11. novembra 2019 na úvod programu zahraničných hostí na pôde univerzity privítal Boris MATTOŠ, prorektor pre medzinárodné vzťahy a Miroslava DARNADIOVÁ, vedúca oddelenia medzinárodnej mobility, ktorá im následne bližšie predstavila univerzitu. Študenti ďalej pokračovali odbornými prednáškami na tému Structural Dynamics in Central Europe Economies, ktoré lektorsky zabezpečili Tomáš DUDÁŠ (FMV) a Martin HUDCOVSKÝ (NHF).

Zahraniční študenti vysoko pozitívne hodnotili organizáciu aj odborný program na EU v Bratislave. Mateusz z Varšavy označil Central Europe Connect za úžasný projekt. „Počas 3 týždňov môžete navštíviť 3 krajiny, študovať na 3 univerzitách a bližšie spolupracovať so študentmi z Bratislavy, Viedne a Varšavy“.

Program Central Europe Connect ukončí prezentácia projektov zmiešaných rakúsko-slovensko-poľských tímov 7. decembra 2019 na Ekonomickej univerzite vo Viedni (WU).

 

Fotogaléria