Aj napriek zložitej situácii spôsobenej pandémiou COVID-19 sa tímu pracovníkov Bratislavskej Business School EU v Bratislave podarilo pripraviť dva programy pre deti a už po 8. raz otvoriť brány Detskej ekonomickej univerzity. 17. júla 2020 si na slávnostnej promócii prevzalo diplomy 49 nových „inžinierov – juniorov” v programe Podnikanie je cool a už od 20. júla 2020 pokračujeme týždňovým programom Letom svetom s DEU. Tento program navštevovalo 45 študentov.

V programe Podnikanie je cool si študenti - juniori osvojili na prednáškach základné poznatky o tom, ako rozbehnúť svoje vlastné podnikanie, ktoré prednášali vysokoškolskí učitelia EU v Bratislave a vzápätí si ich overili na interaktívnych workshopoch priamo v zapojených firmách SYGIC, ALEF Distribution SK, NAFTA, MAFRA SLOVAKIA, KPMG, PIXEL FEDERATION, Transpetrol SOITRON, PROFESIA, O2 SLOVAKIA, Huawei Technologies (Slovakia), Rosatom Central Europe, Plastic Omnium Intelligent Exterior Systems, Ferrero, I.M.B, kde mali príležitosť nahliadnuť do zákulisia ich podnikania.

Zámerom programu Letom svetom s DEU zábavnou formou rozšíriť vedomosti detí o krajinách Čína, Francúzsko, Rusko, Taliansko a USA. Na programe participovalo Veľvyslanectvo Čínskej ľudovej republiky v SR, Francúzsky inštitút na Slovensku, Veľvyslanectvo Ruskej federácie v Slovenskej republike v spolupráci s Ruským centrom vedy a kultúry na Slovensku, Taliansky kultúrny inštitút na Slovensku a Veľvyslanectvo USA na Slovensku a aj Americká obchodná komora v SR.

Odborný program bol vždy doplnený športovými aktivitami, priestorom na nové priateľstvá a hlavne veľkou dávkou zábavy. „Ďakujeme Ekonomickej univerzite v Bratislave a Bratislavskej Business School EUBA za super detskú univerzitu″, uviedla jedna z mamičiek na sociálnej sieti.

O spokojnosti našich najmenších študentov svedčia úsmevy na ich tvárach.

 

Fotogaléria