Volejbalistky Slávie EU Bratislava triumfovali v Slovenskom pohári 2020/2021. V nedeľňajšom Superfinále v Nitre zvíťazili nad volejbalistkami VK Nové Mesto nad Váhom 3:0 a premiérovo získali Trofej Štefana Pipu. Získali tak už pätnásty triumf v národnej pohárovej súťaži (1993, 1994, 1995, 1996, 2003, 2004, 2005, 2006, 2010, 2013, 2015, 2016, 2017, 2019, 2021).

Zverenky Michala Matušova v dramatickom závere prvého setu odvrátili jeden setbal, v druhej časti dovolili súperkám vyrovnať z jasného náskoku (16:9, 21:21), ale koncovku opäť zvládli a v treťom sete už jasne dominovali. Najlepšou hráčkou podujatia sa stala smečiarka Slávie EU Zuzana Šepeľová.

 

Hlasy po zápase:

Michal Matušov, tréner Slávie EU: "Neboli sme v plnej sile, ale dievčatá to zvládli, zabojovali za ostatné, za to im ďakujem a nesieme si domov pohár. V prvom sete tam bola z našej strany príliš veľká nervozita, boli sme trochu premotivovaní v útoku. V takýchto zápasoch, keď sa o niečo hrá, s tým treba rátať. Koncovku sme však zvrátili, čím sme položili základ nášho úspechu. Nepriblížili sme sa dnes k nášmu ideálnemu hernému výkonu, trochu až v treťom sete, ale treba povedať, že nám chýbali kľúčové hráčky. Mrzí ma, že viacero dievčat tu dnes s nami nemohli byť, je to dôsledok pandémie a musíme s tým žiť. Doprial by som im takýto zápas, aj keď pri porovnaní s vlaňajškom, keď boli v hale tisíce divákov a utvorili fantastickú atmosféru, je cítiť, že dnes je naozaj všetko poznačené covidom."

Zuzana Šepeľová, smečiarka a kapitánka Slávie EU (MVP): "Nebol to vôbec jednoduchý zápas, veľmi nám chýbali hráčky, ktoré tu nemohli byť. Bojovali sme však jedna za druhú a na tím som veľmi hrdá, že sme to zvládli. Z víťazstva sa veľmi tešíme. V úvode tam bol trošku stres, ale neskôr sme to zvládli dobre a už sme súperky 'nepustili'. Myslím si, že aj pre divákov to bol dobrý zápas. Cestou domov to, samozrejme, trošku oslávime (úsmev)."

Volejbalistkám Slávie EU Bratislava ďakujeme za príkladnú reprezentáciu Ekonomickej univerzity v Bratislave. Tešíme sa všetci z ich úspechu, úprimne im blahoželáme a prajeme veľa ďalších športových úspechov.

 

slavia 15triumf tasr2

slavia 15triumf tasr3

slavia 15triumf tasr

 

Zdroj: TASR, SVF.sk

FOTO: Miroslav Slávik