V stredu 28.04.2021 sme na predmete Corporate Social Responsibility na EU v Bratislave mali jedinečnú možnosť komunikovať s projektovým manažérom Paulo Vasconi Speroni z PRME (organizačnej zložky United Nations Global Compact, UNGC), ktorý informoval študentov a pedagógov o základných princípoch rôznych alternatív podpory udržateľného rozvoja, ktoré rozvíjajú u svojich aktuálnych aj potenciálnych členov, samozrejme aj na EU v Bratislave. Po srdečnom privítaní prorektorkou, doc. Ing. Paulou Puškárovou, DiS. art., PhD., ambasádorkou PRME, P. V. Speroni informoval virtuálne auditórium (našich zahraničných študentov od Venezuely až po Čínu) o početných centrálnych organizačných kooperačných iniciatívach v UNGC, špeciálne PRME a tiež najaktuálnejších inšpiratívnych trendoch, procesoch a projektov v rámci UNGC. Môžeme hodnotiť veľmi pozitívne priateľský a empatický prístup spíkra, projektového manažéra P. V. Speroni, o to viac, že s veľkým espritom a rád prekonával 6 hodinový časový rozdiel (prednáška začala o 11h SELC) a ocenil EU v Bratislave za excelentný prístup k udržateľnému rozvoju, primárne za inštitucionalizpovaný fungujúci etický manažment a líderské hnutie CSR v regióne, minimálne v krajinách V4.

Pozitívne vyjadrenia študentov (za všetky len 3):

„Prezentácia UN Global Compact bola excelentná, bolo veľmi inšpiratívne sledovať mladého človeka v takej dôležitej pozícii, bolo vidno, ako dobre bol pripravený a môžem len gratulovať k jeho úsiliu a skutočnosti, že vstal okolo 4:00, aby sa nám mohol prihovoriť.

„Vôbec som nepredpokladal tak rozsiahlu prospešnosť a ústretovosť ľudí z United Nations Global Compact“. Veľakrát vďaka.“

„Dnešná prezentácia z UN Global Compact bola naozaj veľkým zážitkom.“

Pripájame aj vyjadrenie spíkra: „Ďakujem veľmi pekne za príležitosť hovoriť s vašimi študentami o aktivitách UN Global Compact a PRME. Bolo mi potešením stretnúť Vás, Paulu, študentov a priaznivcov z Ekonomickej univerzity v Bratislave.“ Projektový manažér P. V. Speroni

My za našu EU v Bratislave vyjadrujeme tiež s uznaním a potešením poďakovanie projektovému manažérovi P. V. Speronimu z UNGC za jeho kreatívnu ochotu, inšpiratívnu komunikáciu, priateľskú angažovanosť a excelentnú spoluprácu s UNGC, so vzájomne prospešnými udržateľnými vzťahmi do budúcnosti.

spolocne udrzatelne

spolocne udrzatelne

spolocne udrzatelne

spolocne udrzatelne