Ekonomická univerzita v Bratislave v spolupráci s MČ Bratislava-Petržalka 15. júla 2022 dokončila ďalšiu kapitolu letného príbehu pre seniorov, ktorý už bežne všetci nazývajú PLUS - Petržalská letná univerzita seniorov.

Tradične, v prvých dvoch júlových týždňoch absolvovali seniori prednášky so známym spisovateľom a cestovateľom Jozefom Banášom, s renomovanou etnologičkou Katarínou Nádaskou, s profesionálkou na tréning pamäti Petrou Hirtlovou a posledná prednáška patrila odbornej téme Čo o nás vie celý svet, ktorú pripravila firma Deutsche Telekom Services Europe Slovakia v zastúpení Lukáša Harvilu a Radoslava Vengrina.

4. ročník PLUS priniesol zatiaľ najviac účastníkov, viac ako 600 na všetkých prednáškach. Je to potešujúci ukazovateľ pre pribúdajúce nové ročníky PLUS.

Petržalskú letnú univerzitu seniorov spoločne ukončili dve dámy. V zastúpení rektora Ekonomickej univerzity v Bratislave manažérka Univerzity tretieho veku Janka Chládecká a v zastúpení starostu MČ Bratislava-Petržalka vicestarostka Iveta Jančoková. Potom nasledovala spoločná fotografia na pódiu KD v Zrkadlovom háji a všetci účastníci, po skončení, si prevzali osvedčenia o absolvovaní 4. ročníka PLUS.

Na otázku, či bude 5. ročník PLUS v roku 2023 obidve dámy zhodne odpovedali: „Určite áno! Podpísané Memorandum nie je len formálnym aktom, ale sú to konkrétne podujatia spolupráce, ku ktorým patrí aj naša PLUS. Vždy keď sa niečo dobré a zmysluplné skončí, je to potešujúce, ale zároveň aj zaväzujúce pre ďalšie spoločné plánované podujatia. Seniori sa môžu tešiť na 5. ročník Petržalskej letnej univerzity seniorov v roku 2023. Predtým všetkých petržalských seniorov čaká množstvo spoločných podujatí v rámci októbrového Seniorfestu, Univerzity tretieho veku Ekonomickej univerzity v Bratislave a podujatia v Petržalskej klubovni aktívnych seniorov.“

Jedna z účastníčok PLUS, pani Iveta povedala: „Teším sa, že som tu mohla byť. Bol to príjemne a užitočne strávený letný čas. Dozvedeli sme sa veľa zaujímavých, veselých, nových a praktických informácií. Boli sme opäť spolu a ja sa už teraz teším na nové prednášky v lete 2023, na nový akademický rok na Univerzite tretieho veku Ekonomickej univerzity v Bratislave a na nové spoločné podujatia v Petržalskej klubovni aktívnych seniorov. Ďakujeme za všetko čo pre nás robíte, za záujem o nás a priazeň, ktorú nám vždy preukazujete.“

 

Fotogaléria