Študent Národohospodárskej fakulty EU v Bratislave, Bc. Dominik Imrich, ako jediný zo slovenskej reprezentačnej výpravy v karate získal na Európskych univerzitných hrách v poľskej Lodži cenný kov.

Európske univerzitné hry sa konali v dňoch 17. – 30. 7. 2022 v poľskej Lodži. Hier sa zúčastnilo viac ako 6000 reprezentantov z viac ako 46 krajín Európy a stali sa tak najväčšou multišportovou udalosťou v európskom univerzitnom športe, ktoré sa konajú pod záštitou Európskej asociácie univerzitného športu každé dva roky a sú organizované vo vybraných športových odvetviach. Hier sa účastnia reprezentácie univerzít tak v kolektívnych, ako aj individuálnych športoch.

Svoje zastúpenie na týchto hrách malo aj karate. Spomedzi 20 reprezentantov v kategórii Kumite muži do 60 kg reprezentoval Slovenskú republiku a zároveň Ekonomickú univerzitu v Bratislave Bc. Dominik Imrich, ktorý v 1. kole zvíťazil nad reprezentantom Ukrajiny Liubomyrom Kindratom, v 2. kole zvíťazil nad reprezentantom Poľska Mateuszom Adametzom, v 3. kole prehral s neskorším víťazom, reprezentantom Turecka Burakom Ozdemirom. V 4. kole zvíťazil nad reprezentantom Írska Hieu Powerom a postúpil do boja o bronzovú medailu, kde porazil reprezentanta Francúzska Jeremyho Girauda a obsadil tak 3. miesto.

Dominik Imrich bol taktiež súčasťou družstva kategórie Kumite tímu mužov, ktoré obsadilo spomedzi 18 tímov 5. miesto.

Dominikovi k tomuto úspechu srdečne gratulujeme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu nielen Slovenska, ale aj Ekonomickej univerzity v Bratislave. Prajeme mu veľa ďalších športových úspechov.

Úspech na Európskych univerzitných hrách

Úspech na Európskych univerzitných hrách

 

Zdroj fotografií: Dávid Maroši