Ekonomická univerzita v Bratislave v termíne od 7. do 10. novembra 2022 usporiadala 13. edíciu Medzinárodného týždňa International Teaching & Training Week 2022. Podujatie univerzita organizovala v rámci programu Erasmus+.

Hlavnou témou podujatia bola internacionalizácia vysokoškolského vzdelávania. Podobne ako mnoho iných renomovaných univerzít, aj EU v Bratislave považuje internacionalizáciu študentov a zamestnancov za dôležitú súčasť svojej stratégie. Úvodným slovom účastníkov privítali Ferdinand Daňo, rektor EU v Bratislave a Boris Mattoš, prorektor pre medzinárodné vzťahy EU v Bratislave.

Počas štyroch dní bol pre zahraničných hostí pripravený bohatý program plný interaktívnych workshopov so zameraním na internacionalizáciu vysokoškolského vzdelávania a diskusie o výzvach a skúsenostiach, ktoré internacionalizácia vysokoškolského vzdelávania so sebou prináša.

Podujatia sa zúčastnilo celkovo 13 zástupcov z 9 zahraničných partnerských univerzít z Európy, Ázie a Afriky. Zástupcovia z partnerských univerzít z Vietnamu (National Economics University) a Južnej Afriky (Cape Peninsula University of Technology) sa zúčastnili podujatia online, prostredníctvom platformy MS TEAMS.

Oddelenie medzinárodnej mobility pripravilo dva workshopy: Internacionalizácia vysokoškolského vzdelávania pod vedením Silvie Kotuličovej zo SAIA, n.o./EURAXESS Slovakia a Internacionalizácia študentských mobilít pod vedením Miroslavy Darnadiovej z Oddelenia medzinárodnej mobility.

Zahraniční pedagógovia z Poľska (Wrocław Business University of Applied Sciences) a Lotyšska (RISEBA University of Applied Sciences) sa zapojili do vyučovacieho procesu na Obchodnej fakulte a Fakulta podnikového manažmentu. Prednášky prebehli v anglickom jazyku a tešili sa úspechu zo strany študentov.

Účastníci zhodnotili podujatie ako skvelú príležitosť pre stretnutie svojich kolegov zo zahraničných univerzít a nadviazanie nových partnerstiev. Vyzdvihli kvalitu pripravených workshopov k téme internacionalizácia vysokoškolského vzdelávania.

 

Fotogaléria