V letnom semestri akademického roku 2022/2023 prebieha už 9. edícia medzinárodného vzdelávacieho projektu Central Europe Connect - Joint Certificate Program (CEC), ktorý umožňuje krátkodobú zahraničnú študentskú výmenu na troch ekonomických univerzitách v Strednej Európe. Projekt CEC je spoločným projektom Ekonomickej univerzity vo Viedni (WU), Ekonomickej univerzity vo Varšave (SGH) a Ekonomickej univerzity v Bratislave (EUBA). V rámci tohto unikátneho certifikovaného programu absolvuje 20 študentov z každej univerzity prednášky a diskusie na témy ekonomického rozvoja krajín stredoeurópskeho regiónu.

Deviata edícia programu CEC bola oficiálne zahájená 20. marca 2023 v Bratislave kurzom „Structural Dynamics in Central European Economies“, ktorý po organizačnej a odbornej stránke zabezpečuje EUBA. Kurz otvoril svojim príhovorom Boris Mattoš, prorektor pre medzinárodné vzťahy EUBA. Po úvodnej časti študenti v programe pokračovali prehliadkou univerzity, integračným workshopom, uvítacím obedom a následne výučbou. Študenti sa celý týždeň zúčastňovali odbornej výučby a pracovali v tímoch na skupinových projektoch. S radosťou sme taktiež prijali pozvanie na návštevu Rakúskej ambasády na Slovensku a diskusiu s pani veľvyslankyňou Margit Bruck-Friedrich, ktorú študenti ohodnotili ako veľmi zaujímavú a podnetnú. Pre študentov bola taktiež pripravená prehliadka Bratislavy, voľnočasová aktivita, ktorú zabezpečilo ESN EU Bratislava a návšteva spoločnosti ESET, kde diskutovali na témy kybernetickej bezpečnosti. Týždeň výučby uzavreli v sobotu 25. marca 2023 prezentácie výsledkov skupinových projektov.

Projekt CEC sme tento semester prvýkrát organizovali v rámci mobilitného programu Erasmus+ Blended Intensive Program a účastní sa ho 49 študentov. Ďalej bude výučba pokračovať v apríli vo Viedni kurzom „Strategies and Management for Central Europe“, ktorý je pod odbornou gesciou partnerskej univerzity WU a deviata edícia programu CEC bude ukončená v máji kurzom „Marketing resources and consumer behaviour in Central Europe“, ktorý zabezpečuje partnerská univerzita SGH.

 

Fotogaléria