Volejbalistky Slávia EU Bratislava sa po roku opäť prebojovali do finále vo volejbalovej extralige žien. Pre Sláviu EU Bratislava je to v poradí už 30. finále v histórii samostatnosti Slovenskej republiky a teda platí, že je jediným klubom na Slovensku, ktorý sa prebojoval do finále vo všetkých ročníkoch extraligy žien.

Slávistky sa do finále prebojovali v najkratšom možnom čase, keď v semifinále porazili Nové Mesto nad Váhom 3:0 na zápasy. Séria odštartovala 29. marca 2023 domácim zápasom, v ktorom Slávistky nedovolili dievčatám z Nového Mesta nad Váhom uhrať ani set. Druhý zápas sa niesol v podobnom duchu, i keď domáce hráčky Nového Mesta nad Váhom získali jeden set. Tretí semifinálový zápas bol opäť jednoznačný a Slávia EU Bratislava ho získala v pomere 3:0 na sety a postúpila do finále extraligy žien.

 

Výsledky semifinalovej série

1. zápas - 29. marca 2023 - Slávia EU Bratislava – Nové Mesto nad Váhom 3:0

2. zápas - 1. apríla 2023 - Nové Mesto nad Váhom – Slávia EU Bratislava 1:3

3. zápas - 5. apríla 2023 - Slávia EU Bratislava – Nové Mesto nad Váhom 3:0

 

Čo povedali tréneri družstiev:

Michal Matušov, tréner VK Slávia EU Bratislava: „Sme vo finále a tu viac netreba komentovať. Ďakujem všetkým ľudom v slávistickej rodine. Bol to opäť tímový výkon. Zaväzuje nás to k stopercentnej tréningovej práci s vyvrcholením vo finále Extraligy. Počkáme a pripravíme sa.“

 

Vo finálovej sérii sa Slávia EU Bratislava stretne s družstvom VKP Bratislava, ktoré porazilo HIT UCM Trnava vo veľmi tesnej sérii 3:2 na zápasy. Finálová séria o Pohár Hildy Mazúrovej odštartuje v sobotu 15. apríla 2023.

 

Slávia EU Bratislava opäť vo finále

Slávia EU Bratislava opäť vo finále

Slávia EU Bratislava opäť vo finále

Slávia EU Bratislava opäť vo finále

Slávia EU Bratislava opäť vo finále

Foto: Igor Škrlec