Ekonomická univerzita v Bratislave je jedným z partnerov najväčšieho odborného fóra o transfere technológií COINTT (Cooperation Innovation Technology Transfer). Dvojdňové podujatie, ktoré sa uskutoční 24. – 25. októbra 2023 v Bratislave, privíta hostí z radov akademikov, vedeckovýskumných pracovníkov, podnikateľov, zástupcov neziskových organizácií a podnikateľských asociácií zo Slovenska i zahraničia.

 

Hlavnou témou odborného fóra COINTT je „Biele miesta v inováciách a transfere technológií“.

„Konferencia poskytne priestor pre diskusiu a výmenu názorov medzi odborníkmi na ochranu duševného vlastníctva, transferu technológií, inovácií a prepájania akademického a komerčného sveta,“ približuje Miroslav Kubiš, vedúci Odboru transferu technológií CVTI SR. Kľúčové témy odznejú počas dvojdňovej konferencie formou zaujímavých prednášok, prezentácií a panelových diskusií, ktoré budú venované aj vízii v procese transferu technológií na Slovensku. Otvorí sa téma minimálneho štandardu pre nakladanie s majetkom duševného vlastníctva vytvoreného z verejných zdrojov či otázka zriadenia národnej autority. Zaujímavou bude téma optimalizácie a koordinácie procesov na štátnej úrovni v rámci rôznych iniciatív, ktoré majú vplyv na proces transferu technológií. V tejto súvislosti sa uvedie aj porovnanie praxe na Slovensku a v zahraničí, spomenú sa rozdiely v „prepájaní“ vedeckých inštitúcií s podnikateľským sektorom v jednotlivých krajinách.

Hlavným organizátorom podujatia COINTT 2023 je Centrum transferu technológií pri CVTI SR (CTT CVTI SR) v gescii Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky (MŠVVaŠ SR).

Viac informácií o konferencie COINTT 2023.

Cooperation Innovation Technology Transfer - Hlavná téma