Ekonomická univerzita v Bratislave, ktorá ako jediná univerzita na Slovensku poskytuje komplexné a ucelené vzdelávanie v ekonomických a manažérskych študijných programoch na všetkých troch stupňoch štúdia, otvorila v Aule Ekonomickej univerzity v Bratislave nový akademický rok 2023/2024, v poradí už 83. akademický rok.

Na začiatku slávnostného otvorenia akademického roka sa rektor Ekonomickej univerzity v Bratislave Ferdinand Daňo prihovoril k študentom, zamestnancom a širokej verejnosti.

„Univerzita nie je pre študentov iba miestom na získavanie vedomostí, ale aj miestom na formovanie ich charakteru. Želám si, aby študenti boli aj naďalej aktívnymi účastníkmi akademického života, zapájali sa do študentských organizácií a získavali kvalitné skúsenosti. Tieto skúsenosti im pomôžu vybudovať silné vzťahy a získať dôležité zručnosti, ktoré im budú prospešné pre celý život. V akademickom roku, ktorý je pred nami, nás oslovia nové výzvy spojené s novými náročnými úlohami, ich realizácia nebude ľahká a bude si vyžadovať nasadenie ľudských síl a veľa finančných prostriedkov. Nový akademický rok je pre nás príležitosťou začať odznova, prinesie so sebou nové ciele a príležitosti. Verím, že ak sa budeme držať spoločne stanovených hodnôt a zásad, budeme schopní dosiahnuť skvelé výsledky. Spolu tvoríme komunitu, kde rešpektujeme rôznorodosť názorov a prístupov a kde podporujeme tvorivosť“, povedal rektor univerzity Ferdinand Daňo.

Rektor Ferdinand Daňo poďakoval študentom a zamestnancom za prácu vykonanú v uplynulom akademickom roku. Zároveň zaprial veľa osobných aj pracovných úspechov, mnoho tvorivých nápadov a síl na ich realizáciu, všetkým zamestnancom a študentom.

Počas slávnostného otvorenia udelil rektor EU v Bratislave ocenenia výnimočným študentom a akademickým pracovníkom za ich vynikajúce úspechy, pedagogickú a publikačnú činnosť. Do nového akademického roka nastúpilo viac ako 7 000 študentov.

Od svojho založenia v roku 1940 prešla Ekonomická univerzita v Bratislave obrovským vývojom a stala sa lídrom v oblasti ekonomického, podnikateľského a manažérskeho vzdelávania na Slovensku. EUBA počas svojej existencie vychovala viac ako 115 000 absolventov, čo svedčí o výnimočnosti vzdelávania poskytovaného Ekonomickou univerzitou v Bratislave. Títo absolventi úspešne pôsobia nielen na Slovensku, ale aj vo svete, a sú dôkazom hodnoty a kvality výučby na Ekonomickej univerzite v Bratislave. EUBA je centrom pre výchovu budúcich lídrov a expertov v oblasti ekonómie a manažmentu. Ekonomická univerzita v Bratislave je jedinou univerzitou na Slovensku, ktorá je držiteľkou prestížnej medzinárodnej akreditácie AACSB. Na svojich 7 fakultách poskytuje študentom rozsiahly výber programov a možností pre svoj akademický a profesionálny rast.

EUBA sa neustále snaží inovovať a poskytovať moderné vzdelávanie v súlade s požiadavkami trhu práce. Absolventi sa často stávajú vedúcimi lídrami vo svete biznisu, čo svedčí o vysokom kvalitatívnom štandarde, ktorý univerzita poskytuje. Okrem toho EUBA spolupracuje s rôznymi partnermi a podnikmi, aby poskytovala študentom praktické skúsenosti a umožnila im rásť ako budúci lídri v oblasti ekonómie a podnikania.

 

Fotogaléria