V dňoch 13. - 14. septembra 2023 sa v spolupráci s Univerzitou Mateja Bela v Banskej Bystrici konal 26. ročník conferencie EDAMBA 2023. Konferenciu otvorili krátkym príhovorom Prezident Slovenskej ekonomickej asociácie, Jarko Fidrmuc a vice-rektor pre vedu a výskum, Peter Terem.

Prvým zahraničným prednášajúcim bol professor Robert Slonim, z Technologickej Univerzity v Sydney s prednáškou pod názvom ”Through Thick and Thin: Blood, Plasma and Bone Marrow Donations and Registries: What health economics and policy can learn from behavioural economics.”

Nasledovali bloky prezentácií a prednášok účastníkov SEAM 2023 (The Slovak Economic Association Meeting) a taktiež účastníkov EDAMBA 2023 - doktorandov z Ekonomickej Univerzity v Bratislave, ktorí odprezentovali svoje príspevky vo viacerých sekciách.

Posledný deň ukončil druhý zahraničný hosť, a to profesor z Rakúskeho inštitútu pre hospodársky výskum (WIFO), so svojou prednáškou The Geoeconomics of Sanctions.

26. ročníka konferencie EDAMBA 2023 v Banskej Bystrici sa aktívne zúčastnilo 32 doktorandov, ktorí získali certifikáty o účasti.

 

Fotogaléria