Centrum medzinárodných vzťahov EU v Bratislave usporiadalo dňa 10. októbra 2023 Veľtrh zahraničných univerzít, aby študentom priblížilo všetky možnosti štúdia v zahraničí. Veľtrh spojil výmenných študentov zimného semestra 2023/2024 a študentov denného štúdia, ktorí prezentovali svoje univerzity prostredníctvom pútavých prezentácií. Okrem toho sa podelili o svoju kultúru, tradície a kuchyňu, čím vytvorili skvelú príležitosť pre miestnych študentov nadviazať kontakty.

Podujatie otvorila Laura Danielová, koordinatorka pre zahraničných študentov, ktorá povzbudila všetkých študentov, aby zdieľali jedinečné skúsenosti zo štúdia v zahraničí. Sabrina z Tashkent State University of Economics v Uzbekistane povedala: „Podujatie je naozaj skvelé, mala som možnosť predstaviť moju krajinu a univerzitu a som naozaj rada, že mám príležitosť podeliť sa o svoje skúsenosti, kultúru a tradície s ostatnými.

Zahraniční študenti z 15 rôznych krajín sveta, ktorí študujú na EUBA v rámci programu Erasmus+, Národného štipendijného programu a bilaterálnej spolupráce reprezentovali svoje krajiny ako cenní ambasádori svojich domovských univerzít. Erik z Gustavson School of Business v Kanade uviedol: „Miesto podujatia je naozaj dobré, núti ľudí zastaviť sa a porozprávať.

Na záver podujatia Boris Mattoš, prorektor pre medzinárodné vzťahy, vyhlásil účastníkov z Talianska ako víťazov súťaže o najlepší stánok na tohtoročnom podujatí. Greta z University of Turin v Taliansku povedala: „Sme veľmi radi, že ľudia ocenili, čo sme pre nich pripravili, a dúfame, že nás čoskoro prídete navštíviť do Talianska a možno zažijete aj skvelý výmenný pobyt."

 

Fotogaléria