V zimnom semestri akad. roku 2023/2024 sa konala jubilejná 10. edícia medzinárodného vzdelávacieho projektu Central Europe Connect - Joint Certificate Program (CEC), ktorý umožňuje krátkodobú zahraničnú študentskú výmenu na troch ekonomických univerzitách v Strednej Európe. Projekt CEC je spoločným projektom Ekonomickej univerzity vo Viedni (WU), Ekonomickej univerzity vo Varšave (SGH) a Ekonomickej univerzity v Bratislave (EUBA). V rámci tohto unikátneho certifikovaného programu absolvuje 20 študentov z každej univerzity prednášky a diskusie na témy ekonomického rozvoja krajín stredoeurópskeho regiónu.

Desiata edícia programu CEC bola oficiálne zahájená 9. októbra 2023 vo Varšave kurzom „Marketing resources and consumer behaviour in Central Europe“, ktorý zabezpečuje partnerská univerzita SGH. Program následne od 6. novembra pokračoval v Bratislave kurzom „Structural Dynamics in Central European Economies“, ktorý po organizačnej a odbornej stránke zabezpečuje EUBA. Kurz otvoril svojim príhovorom Boris Mattoš, prorektor pre medzinárodné vzťahy EUBA. Po úvodnej časti študenti v programe pokračovali prehliadkou univerzity a následne výučbou. Študenti sa celý týždeň zúčastňovali odbornej výučby a pracovali v tímoch na skupinových projektoch. Pre študentov bola taktiež pripravená prehliadka Bratislavy, voľnočasová aktivita, ktorú zabezpečilo ESN EU Bratislava, záverečná spoločná večera a návšteva spoločnosti ESET, kde diskutovali na témy kybernetickej bezpečnosti. Týždeň výučby uzavreli v sobotu 11. novembra 2023 prezentácie výsledkov skupinových projektov. 

Desiata edícia programu CEC bude ukončená 25. novembra 2023 vo Viedni kurzom „Strategies and Management for Central Europe“, ktorý je pod odbornou gesciou partnerskej univerzity WU. Program v zimnom semestri akad. roka 2023/2024 absolvovalo 52 študentov a celkovo sa na uvedenom projekte od roku 2018 zúčastnilo už 446 študentov.

V prípade, že Vás CEC zaujalo, deadline na prihlásenie sa na najbližšiu edíciu v letnom semestri akad. rok 2023/2024 je 24. novembra 2023. Viac informácií o programe a prihlasovaní nájdete na linku: https://euba.sk/medzinarodne-vztahy/aktualne-ponuky/central-europe-connect#poster

 

Fotogaléria