Študenti a absolventi Ekonomickej univerzity v Bratislave sa pravidelne umiestňujú v rôznych súťažiach na popredných miestach. Svoje vedomosti a skúsenosti vedia pretaviť do kvalitných študentských prác a taktiež do riešení rôznych problematík.

 

Absolventky Národohospodárskej fakulty, Fakulty hospodárskej informatiky a Podnikovohospodárskej fakulty so sídlom v Košiciach, medzi ocenenými v súťaži Tax Advisers Award 2023

Ing. Radoslava ŠTRBKOVÁ, absolventka Národohospodárskej fakulty EUBA, získala ocenenie Tax Advisers Award 2023 s diplomovou prácou Dane a európska únia, ktorú spracovala pod vedením doc. Ing. Mgr. Jany Kubicovej, PhD., MBA, docentky na Katedre financií na Národohospodárskej fakulte.

Ing. Dominika KOLNÍKOVÁ, absolventka Fakulty hospodárskej informatiky EUBA, získala ocenenie Tax Advisers Award 2023 s diplomovou prácou pod názvom Účtovné zobrazenie kryptomien z pohľadu IFRS, ktorú spracovala pod vedením prof. Ing. Miloša Tumpacha, PhD., vedúceho Katedry účtovníctva a audítorstva na Fakulte hospodárskej informatiky.

Ing. Adriána KOVÁCSOVÁ, absolventka Podnikovohospodárskej fakulty EUBA so sídlom v Košiciach, získala ocenenie Tax Advisers Award 2023 za diplomovú prácu Zdaňovanie virtuálnych mien v podmienkach Slovenskej republiky a vo vybraných krajinách EU, ktorú spracovala pod vedením doc. Ing. Jany Simonidesovej, PhD., vedúcej Katedry finančného riadenia podniku na Podnikovohospodárskej fakulte so sídlom v Košiciach.

Pravidelná súťaž Tax Advisers Award je ocenenie Slovenskej komory daňových poradcov za prínos v oblasti daňovej teórie a praxe pre záverečnú prácu študentov vysokých škôl pre 1. až 3. stupeň vysokoškolského štúdia. Súťaž je prehliadkou záverečných prác, ktorej cieľom je najmä predstaviť odbornej verejnosti zaujímavé záverečné práce študentov vysokých škôl s fakultami ekonomického alebo právnického zamerania a tým spropagovať medzi daňovými poradcami, členmi Slovenskej komory daňových poradcov, výsledky záverečných prác tak, aby študenti získali pri praktickej prezentácii na podujatiach organizovaných SKDP okrem teoretických vedomostí aj skúsenosti odborníkov z daňovej praxe.

 

Absolventka Fakulty hospodárskej informatiky získala Cenu TOP 2023

Ing. Dominika ARPÁŠOVÁ, absolventka študijného programu Data science v ekonómii z Fakulty hospodárskej informatiky EUBA, obsadila so svojou diplomovou prácou Štatistická analýza odpadového hospodárstva Slovenskej republiky, ktorú vypracovala pod vedením Ing. Ľubice Hurbánkovej, PhD., 1. miesto v súťaži Cena TOP 2023 v kategórii študentská práca.

 

1. miesto v súťaži SAS Prize 2023 - Slovensko

Absolventka študijného programu Aktuárstvo Ing. Klaudia KÁDÁROVÁ získala 1. miesto v súťaži SAS Prize 2023 – Slovensko, za záverečnú prácu Kontrastná analýza odchodovosti klientov poisťovne založená na logitovom modeli, pod vedením doc. Mgr. Tatiana Šoltésová, PhD. z Fakulty hospodárskej informatiky. Hodnotenie prihlásených študentských záverečných prác vykonal tím nezávislých odborníkov spoločnosti SAS na základe možnosti praktického využitia výsledkov prác, správnej aplikácie metód pre riešenia daného problému, objemu aplikovaných postupov SAS a inovatívneho využitia nástrojov SAS pre uchopenie danej problematiky.

 

Študenti Obchodnej fakulty zvíťazili v súťaži „Challenge Labs 2023“

Študenti 5. ročníka na Obchodnej fakulte – Kristína DÚBRAVSKÁ, Barbara LENICKÁ, Marián UHRINEC a Filip ŽIAK, zvíťazili vo vzdelávacej súťaži „Challenge Labs 2023“, ktorú zorganizovali Slovak Business Agency v spolupráci s renomovanou spoločnosťou McCarter. Súťaž bola venovaná inovatívnym riešeniam v oblasti agrosektora a potravinárstva. Celý proces podstúpili s využitím metódy „Design Thinking“, vďaka ktorej efektívne riešili podvýzvu s názvom „Efektivita druhotného vystavovania lokálnych produktov v maloobchodných reťazcoch“. Študenti sa snažili pretaviť ich nápady do prototypu a priniesť praktické riešenia do tejto problematiky.

 

Najlepšia aktuárska diplomová práca - súťaž ovládli študenti FHI

O vysokej kvalite záverečných prác z oblasti aktuárstva vypracovaných na Fakulte hospodárskej informatiky svedčí skutočnosť, že na prvých troch ocenených miestach sa umiestnili študenti Katedry matematiky a aktuárstva Fakulty hospodárskej informatiky Ekonomickej univerzity v Bratislave. Na prvých troch miestach sa umiestnili a svoje práce prezentovali:

  1. miesto: Ing. Juraj ŠKOPEKVyužitie strojového učenia pri modelovaní frekvencie škôd v havarijnom poistení
  2. miesto: Ing. Klaudia KÁDÁROVÁKontrastná analýza odchodovosti klientov poisťovne založená na logitovom modeli
  3. miesto: Ing. Adriana KOPTÁKOVÁAnalýza zmluvnej servisnej marže v poistných produktoch životného poistenia

 

Všetkým oceneným absolventom a študentom vyjadrujeme poďakovanie za ich prácu a reprezentáciu univerzity a prajeme veľa ďalších úspechov.

 

 

 

 

 

Absolventi a študenti EUBA ocenení v rôznych súťažiach

Absolventi a študenti EUBA ocenení v rôznych súťažiach

Absolventi a študenti EUBA ocenení v rôznych súťažiach

Absolventi a študenti EUBA ocenení v rôznych súťažiach

Absolventi a študenti EUBA ocenení v rôznych súťažiach