V utorok 28.11.2023 viedol rokovanie prorektor pre rozvoj, kultúru a šport Ekonomickej univerzity v Bratislave Jakub Kintler, so súčasným a minulým ministrom školstva o aspektoch transferu inovácií z akademického a vedeckého prostredia do podnikania, ktorý podporí rast ekonomiky Slovenska a zvýši kredibilitu a excelentnosť slovenského vzdelávacieho systému. Študenti, učitelia a výskumní pracovníci Ekonomickej univerzity v Bratislave získajú priestor pre aktívnu účasť na transfere a komercializácii širokého portfólia inovácií. V rámci rokovania bol diskutovaný význam podpory inovatívnej činnosti na Slovensku pre účely vytvárania produktov s vyššou pridanou hodnotou. V tomto smere minister akcentoval význam prepájania vysokých škôl s podnikovou praxou.

Ekonomická univerzita v Bratislave poskytuje svojim študentom diverzifikované portfólio vzdelávacích programov ekonomického zamerania. V týchto programoch univerzita aktívne spolupracuje s hospodárskou praxou formou prednášok, exkurzií, problémovo orientovaných zadaní pre semestrálne, ako aj záverečné práce na všetkých stupňoch štúdia, taktiež vytvára podnikové štipendijné programy a organizuje konferencie a workshopy, ktoré reagujú na aktuálne výzvy podnikateľského prostredia.

V nadväznosti na ministrom akcentované témy bude Ekonomická univerzita v Bratislave participovať na inovačných aktivitách akademickej, vedeckej a komerčnej sféry svojou odbornosťou, čím prispeje k vytvoreniu fungujúceho inovačného ekosystému, ktorý vytvorí základ pre súčasný a budúci rast globálnej konkurencieschopnosti a význam Slovenska.