Ekonomická univerzita v Bratislave zastúpená rektorom prof. Ing. Ferdinandom Daňom, PhD. a Slovenská banková asociácia, zastúpená jej výkonnou riaditeľkou Ing. Milenou Koreňovou, podpísali Memorandum o spolupráci v oblasti vzdelávania a vedecko výskumných aktivít.

Na podpise memoranda sa zúčastnili dekanka Fakulty podnikového manažmentu Ekonomickej univerzity v Bratislave doc. Ing. Anita Romanová, PhD., doc. Ing. Katarína Remeňová, PhD. MBA, prodekanka FPM a doc. Ing. Gabriela Dubcová, PhD., z Katedry podnikovohospodárskej.

Hlavnou činnosťou Slovenskej bankovej asociácie je optimalizácia ekonomického a právneho prostredia v oblasti bankovníctva presadzovaním spoločných záujmov sektora smerom k orgánom štátnej moci, verejnosti a zahraničiu.

Zámerom memoranda je vytvorenie systému efektívnej spolupráce medzi vedecko - výskumnými pracovníkmi a pedagógmi zameraného na vedecko-výskumnú, ekonomicko-analytickú a poradenskú činnosť. Partneri sa dohodli na vzájomnej spolupráci pri organizovaní odborných seminárov a konferencií vytváraním priestoru na týchto podujatiach za vzájomne výhodných podmienok a podpore tých činností EU v Bratislave, ktoré súvisia s rastom kvality jej výstupov.

Cieľom spolupráce SBA a EU BA je vzájomne využiť kapacity ľudských zdrojov a multiplikovať vedecko - výskumné výsledky do teoretickej, pedagogickej ako aj podnikateľskej praxe.

Memorandum deklaruje, že obaja jeho partneri po vzájomnej dohode a jasne definovanými aktivitami podporia rozvoj vedecko – výskumného a pedagogického procesu na univerzite.

Podpis memoranda je v súlade s misiou Ekonomickej univerzity v Bratislave v akcente na podporu rozvoja vedomostnej spoločnosti v Slovenskej republike.

Memorandum o spolupráci v oblasti vzdelávania a vedecko-výskumných aktivít EUBA a Slovenskou bankovou asociáciou

Memorandum o spolupráci v oblasti vzdelávania a vedecko-výskumných aktivít EUBA a Slovenskou bankovou asociáciou