Pri príležitosti Medzinárodného dňa žien vo vede, ktorý vyhlásilo Valné zhromaždenie Organizácie Spojených národov v roku 2015 a každoročne sa oslavuje 11. februára, zorganizovalo Oddelenie pre vedu a doktorandské štúdium Ekonomickej univerzity v Bratislave dňa 12. februára 2024 ďalšie zo série podujatí pre výskumníčky s názvom "Scientific Café for Women,“ ktorého témou bolo „Zosúlaďovanie pracovného a osobného života“. Všetkým ženám, výskumníčkam a tvorivým pracovníčkam prajeme veľa osobných a pracovných úspechov.

Na podujatí pani Mgr. Michaela Ujházyová, PhD., vedúca výskumnej činnosti zo Slovenského národného strediska pre ľudské práva v Bratislave, predstavila výsledky výskumu zameraného na rozdelenie neplatenej práce v domácnosti, pracovné podmienky a sociálnu podporu žien pred, počas a po návrate z materskej dovolenky a informovala o benefitoch pre zosúlaďovanie pracovného a osobného života. Podujatie poskytlo účastníčkam priestor na zdieľanie skúseností o rovnosti príležitostí vo vedeckej kariére. Otvorilo zaujímavé témy, ako sú podmienky pri nástupe do práce po návrate z materskej dovolenky, zaradenie do prebiehajúcej projektovej činnosti, flexibilný pracovný čas pre ženy-matky, podpora pre ženy prechádzajúce obdobím rozvodu a iné. V následnej diskusii ocenili účastníčky podujatia modernizáciu priestorov a vybavenia univerzitnej škôlky Ecovčielka pre deti zamestnancov, ktorá je vzácnym pracovným benefitom na Ekonomickej univerzite v Bratislave.

Podujatie Scientific Café for Women

Podujatie Scientific Café for Women

 

Podujatie sa zorganizovalo v rámci implementácie Plánu rodovej rovnosti a bolo podporené rozvojovým projektom Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR č. 003EU-2-1/2023 “Udržateľnosť HR Award na EUBA”.