Volejbalistky Slávie EU Bratislava triumfovali v Slovenskom pohári 2018/2019 a po dvoch rokoch tak opäť zasadli na trón. V nedeľňajšom finále v Humennom zvíťazili nad mestským rivalom a obhajcom minuloročného prvenstva Strabag VC Bratislava po dramatickom boji 3:2 (22, 20, -14, -26, 12). Získali tak už štrnásty triumf v národnej pohárovej súťaži (1993, 1994, 1995, 1996, 2003, 2004, 2005, 2006, 2010, 2013, 2015, 2016, 2017, 2019).

Zverenky Michala Matušova vo finále viedli 2:0 na sety a vo štvrtom sete mali tri mečbaly, Strabag si však vynútil tajbrejk. V jeho závere mali navrch "slávistky" a štyrmi bodmi v sérii dokráčali k trofeji. Najlepšou hráčkou podujatia sa stala smečiarka Slávie EU Zuzana Šepeľová.

Hlasy po zápase:

Michal Matušov (tréner Slávie EU): „Mali sme dosť času a dobre sme sa na finále pripravili. V zápase boli situácie, ktoré sme očakávali, niektoré možno po tej zápasovej pauze neboli pre nás až také pozitívne. Dievčatá však túžili po víťazstve, bojovali a hrali tak, ako sme si predstavovali. Mečbaly v koncovke štvrtého setu sme, žiaľ, ešte nedokázali premeniť, rozhodli tam zrejme skúsenosti, no nastavenie bolo v poriadku a vedel som, že ak takto vstúpime do tajbrejku, bude to dobré. Tajbrejk je vabank.”

Zuzana Šepeľová (smečiarka Slávie EU): „Dnes sme mali dobrú prihrávku, aj keď v treťom sete sme trochu poľavili. Viedli sme 2:0 a možno sme si mysleli, že sa to vyhrá samo, napokon z toho bol tajbrejk. V piatom sete sme sa zomkli, Marcela Marečková v závere dala dôležité eso, čo nie je v takej situácii vôbec jednoduché. Máme dobrú lavičku, dobrý kolektív. Chceli sme vyhrať a sme rady, že sme v prvom vrchole sezóny uspeli. Pokúsime sa o úspech aj v druhom, teda v extralige. V tajbrejku možno bola šťastena na našej strane, no určite sme spravili menej chýb ako súperky.”

Volejbalistkám Slávie EU Bratislava ďakujeme za príkladnú reprezentáciu Ekonomickej univerzity v Bratislave. Tešíme sa všetci z ich úspechu, úprimne im blahoželáme a prajeme veľa ďalších športových úspechov.

 

Zdroj: TASR, SITA, Šport.sk