Organizácia GLOBSEC v spolupráci s EU v Bratislave organizuje diskusiu Slovensko v EÚ po roku 2019, ktorá sa uskutoční 11. apríla 2019 (štvrtok) od 10.00 - 11.45 v Aule Ekonomickej univerzity v Bratislave. Hlavným rečníkom bude predseda vlády Slovenskej republiky Peter Pellegrini. Ďalšími diskutujúcimi budú Katarína Cséfalvayová, predsedníčka Zahraničného výboru Národnej rady Slovenskej republiky a podpredsedníčka Výboru NR SR pre európske záležitosti, Ladislav Miko, vedúci Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku, František Ružička, štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR, Ivan Štefanec, poslanec Európskeho parlamentu, Aneta Világi, prodekanka pre rozvoj a medzinárodné vzťahy, Filozofická fakulta Univerzity Komenského v Bratislave. Moderátorkou diskusie bude Marta Jančkárová, žurnalistka a moderátorka z RTVS.

Blížiace sa voľby do Európskeho parlamentu sú dôležitejšie než kedykoľvek predtým. Nízka účasť môže tentokrát významne podkopať fungovanie európskych inštitúcií. Voľby sú možnosťou, ako môže Slovensko vyjadriť v Európe svoj názor. Aké bude miesto Slovenska v EÚ po roku 2019? Ako môžu jeho zastúpcovia v EÚ ovplyvniť európske politiky? Čo by sa malo pre občanov v EÚ zlepšiť?

Táto udalosť je súčasťou projektu EUact – “EP Elections and Beyond: Active Participation of EU Citizens at All Levels”, ktorý je podporený EUROPE FOR CITIZENS PROGRAMME Civil Society Project. EU act sa zameriava na udržateľné a aktívne angažovanie mladých ľudí v Európskej únii.

Táto jedinečná udalosť bude jednou zo série podujatí v spoločnom projekte realizovaným s partnerskými organizáciami z Bulharska (The Slavyani foundation), Nemecka (Das Progressive Zentrum) a Poľska (Higher School of International Relations and Social Communication in Chełm).

globsec poster