Dňa 5. novembra 2019 Ekonomická univerzita v Bratislave usporiadala 4. ročník medzinárodného veľtrhu mobilitného štúdia - International Study Abroad Fair. Cieľom tohto podujatia bolo sprostredkovanie informácií o možnostiach mobilitného štúdia a stáže v zahraničí v rámci programu Európskej komisie Erasmus+ a bilaterálnej spolupráce. Podujatie organizačne zabezpečilo Oddelenie medzinárodnej mobility Centra medzinárodných vzťahov.

Veľtrh otvoril Boris MATTOŠ, prorektor pre medzinárodné vzťahy, ktorý v úvodnej časti podujatia odovzdal tiež ocenenie za 1. miesto vo fotosúťaži určenej pre zahraničných študentov. Autorom výhernej fotografie bol Mirko RABINO z Università degli Studi di Torino, Taliansko. Prítomným študentom sa tiež prihovoril Rafael ALONSO Veloso z veľvyslanectva Brazílie na Slovensku, ktorý zdôraznil, že zahraničný výmenný pobyt „je dôležitá skúsenosť napomáhajúca rozšíriť nielen naše obzory, ale aj kritický pohľad na svet, v ktorom žijeme“.

Zahraniční študenti, ktorí aktuálne študujú na EU v Bratislave v zimnom semestri akademického roka 2019/2020, prezentovali v národných stánkoch svoje domáce univerzity. Novinkou štvrtej edície bol aj bohatý sprievodný program, v rámci ktorého študenti z 25 krajín prezentovali zaujímavosti zo svojich krajín. Zastúpené boli univerzity z Nemecka, Belgicka, Francúzska či mimoriadne populárneho Španielska a Talianska. Aktuálne študujú na EU v Bratislave aj študenti z Uzbekistanu, Ruska, či Bhutánu.

V závere bola vyhodnotená súťaž o najkrajšie vyzdobený stánok. Na 1. mieste sa umiestnil stánok študentov z Lotyšska, 2. miesto obsadili študenti z Rumunska a na treťom mieste skončili študenti z Poľska.

Najbližší termín prihlásenia sa na študentskú stáž v rámci programu Erasmus+: 15.12.2019. Viac informácií: Výzva - Erasmus+ praktické stáže.

Prihlasovanie na študijný pobyt v rámci programu Erasmus+ bude vo februári 2020.

Viac informácií o partnerskej sieti EU v Bratislave: Partnerské inštitúcie a medzinárodné organizácie.

 

Fotogaléria