V poradí už po 13. raz zostavila spoločnosť Profesia rebríček verejných vysokých škôl a fakúlt záujmu o absolventov. Každoročný prieskum zisťuje úspešnosť absolventov univerzít na trhu práce za predchádzajúci kalendárny rok. Umiestnenie závisí od toho, koľko zamestnávateľov si prehliada životopisy absolventov, ktoré boli uverejnené na pracovnom portáli Profesia.sk. Rebríček tak nehodnotí úroveň vyučovania, ale zameriava sa na uplatnenie jednotlivých absolventov na trhu práce.

Už po piatykrát v rade (za roky 2015, 2016, 2017, 2018 a 2019) je o absolventov Ekonomickej univerzity v Bratislave najväčší záujem. Za EU v Bratislave skončili Slovenská technická univerzita a Univerzita Komenského. Dôvodom úspechu univerzity môže byť najmä to, že ekonómovia, účtovníci, či mzdoví pracovníci sú dnes potrební v každej firme bez ohľadu na druh podnikania. Vysoký záujem o absolventov je aj výsledkom kvalitnej prípravy študentov na kariéru.

profesia 2020 univerzity

 

Päť fakúlt EU v Bratislave v TOP 15

V rebríčku fakúlt sa v atraktívnosti absolventov umiestnili aj fakulty EU v Bratislave. V prvej pätnástke sa spomedzi fakúlt univerzity umiestnili na 4. mieste Fakulta medzinárodných vzťahov, 5. miesto obsadila Fakulta hospodárskej informatiky. 6. miesto obsadila v rebríčku Fakulta podnikového manažmentu, ktorá si medziročne polepšila o päť pozícií. O sedem miest si polepšila Národohospodárska fakulta, ktorá obsadila 9. miesto. Na 13. mieste za rok 2019 skončila Obchodná fakulta, ktorá v rebríčku poskočila o štyri miesta.

profesia 2020 fakulty

 

Zdroj: https://firma.profesia.sk/velky-rebricek-univerzit-fakult-podla-poziadaviek-z-trhu-prace-sucasna-situacia-absolventom-nepraje/