Slávnostnou imatrikuláciou v priestoroch auly EU v Bratislave 6. júla 2020 odštartoval 8. ročník DEU 2020 s programom Podnikanie je cool!

Účastníci DEU za prvé tri dni absolvovali tri prednášky so zameraním na podnikateľský nápad, ako vytvoriť biznis plán a od vysokoškolských pedagógov našej univerzity sa dozvedeli aj o dôležitosti manažovania a rozvíjania talentov.

V rámci exkurzií a workshopov deti doposiaľ navštívili spoločnosti Sygic, ktorá sa venuje navigačnému systému a dozvedeli sa kam sa technológie a vývoj posunul za posledných 15 rokov, od kedy spoločnosť sa úspešne etablovala na trhu s navigáciami a nebojí sa konkurovať ani celosvetovým gigantom.

Vo vydavateľstve Mafra Slovakia sa deti oboznámili s postupom výroby ekonomického denníka Hospodárske noviny a tie odvážnejšie deti si ako moderátori a hostia v štúdiu aj reálne vyskúšali televízne štúdio internetovej televízie HN TV. Najkreatívnejšie rozhovory je možné nájsť na https://slovensko.hnonline.sk/2176081-tabor-na-univerzite-podnikanie-je-cool-aj-pre-deti.

Na tému Zručnosti budúcnosti sa uskutočnil workshop v spoločnosti Profesia, kde deti dostali nielen rady o tom, čo sa oplatí študovať ale aj kde sa môžu v budúcnosti zamestnať. Preverili si nadobudnuté vedomosti z oblasti zamestnanosti formou kvízu a tí najúspešnejší, ktorí prejavili najviac vedomostí a pohotovosti získali aj pekné a praktické ceny.

Pre všetky deti sme v BBS na ďalšie dni pripravili jedinečný, poučný a zaujímavý program plný nových vedomostí, zábavy a priestoru na nové priateľstvá.

 

Fotogaléria