V stredu 22. marca 2023 sa v Aule Ekonomickej univerzity v Bratislave konala tradičná Kvapka krvi EUBA, ktorej sa zúčastnili študenti a zamestnanci univerzity. Podujatie bolo organizované Ekonomickou univerzitou v Bratislave, Študentským parlamentom EUBA, Študentským parlamentom Fakulty hospodárskej informatiky v spolupráci s Národnou transfúznou službou SR a cieľom bolo zvýšiť povedomie o dôležitosti darovania krvi a získať dostatok zásob krvi pre potreby pacientov.

Celkovo sa Kvapky krvi EUBA zúčastnilo 33 študentov, z toho 11 prvodárcov. Bolo darovaných 22 jednotiek krvi, čo znamená 10 litrov tejto vzácnej tekutiny. Toto množstvo krvi vie pomôcť približne 66 pacientom.

Organizátori sú veľmi spokojní s úspechom akcie a veria, že podobné podujatia budú motivovať viac ľudí k tomu, aby sa stali pravidelnými darcami krvi.

Kvapka krvi prebiehala v priateľskej a pohodovej atmosfére a mnohí účastníci vyjadrili svoju radosť z toho, že mohli pomôcť a darovať krv. Okrem toho, že pomohli pacientom, ktorí potrebujú krv, mnohí z nich získali aj osobnú spokojnosť a radosť z toho, že mohli pomôcť iným.

Univerzita je hrdá na svojich študentov a zamestnancov a ich účasť na tejto akcii ukazuje, že sú ochotní pomáhať a byť aktívnymi členmi komunity“, povedal pri otvorení tohto podujatia rektor Ferdinand Daňo.

Organizátori dúfajú, že sa rovnaké množstvo študentov a zamestnancov zapojí aj do budúcej Kvapky krvi EUBA, ktorá by sa mala konať v októbri tohto roka.

V konečnom dôsledku je darovanie krvi jednoduchým a dôležitým spôsobom, ako pomôcť iným a zachrániť životy. Ak aj vy chcete pomôcť, staňte sa darcami krvi a pomôžte zvýšiť zásoby krvi pre pacientov, ktorí ju potrebujú.

Viac informácií o darovaní nájdete na tejto adrese: https://ntssr.sk/

 

Videoreportáž v čase od 2:43. 

 

Fotogaléria