Rektor Ekonomickej univerzity v Bratislave, Ferdinand Daňo, prijal dňa 5. októbra 2023 delegáciu Štátnej kontrolnej organizácie Laosu, ktorú viedol jej prezident Viengthavisone THEPHACHANH. Okrem oficiálnych rokovaní s predstaviteľmi Národného kontrolného úradu Slovenskej republiky navštívil na vlastnú žiadosť univerzitné prostredie, v ktorom strávil svoje univerzitné štúdium na Obchodnej fakulte v rokoch 1989-1995 v odbore medzinárodný obchod.

Delegáciu prezidenta Štátnej kontrolnej organizácie Laosu tvorili členovia jeho kabinetu. Hosťa sprevádzala Henrieta Crkoňová, podpredsedníčka NKÚ SR a Miriam Mešková, riaditeľka odboru medzinárodných vzťahov NKÚ SR. Za EU v Bratislave boli na stretnutí tiež prítomní Boris Mattoš, prorektor pre medzinárodné vzťahy a Róbert Rehák, prodekan pre vedu a doktorandské štúdium OF EU v Bratislave.

Viengthavisone THEPHACHANH po štúdiách na Obchodnej fakulte EU v Bratislave pokračoval v štúdiách na National University of Singapore, Lee Kuan Yew Schoold of Public Policy. Aktuálne vykonáva funkciu prezidenta Štátnej kontrolnej organizácie Laosu, v minulosti pôsobil v pozícii viceguvernéra provincie Savannakhet, bol tiež poslancom národného zhromaždenia.

Prezident Štátnej kontrolnej organizácie Laosu vyjadril v rámci prijatia na EU v Bratislave radosť z návratu na svoju alma mater. Vyzdvihol kvalifikovaných pedagógov, ktorí ho viedli akademickou dráhou. Univerzita podľa jeho slov vychovala mnohých absolventov, ktorí sa úspešne uplatnili doma a v zahraničí. Ocenil silnú pozíciu univerzity na trhu vzdelávania a jej medzinárodné väzby. Ekonomickej univerzite v Bratislave zaželal veľa úspechov a vyjadril ochotu sprostredkovať spoluprácu so vzdelávacími inštitúciami v Laose.

Rektor Ekonomickej univerzity v Bratislave odovzdal prezidentovi Štátnej kontrolnej organizácie Laosu pamätnú medailu za rozvoj Ekonomickej univerzity v Bratislave.

 

Fotogaléria