Dňa 19.9.2023 nás poctila svojou návštevou Kathy Deck - asistentka dekana pre stratégiu a prevádzku College of Business na univerzite v Alabame. Zúčastnili sme sa na jej podnetnom workshope, ktorý bol zameraný na strategické plánovanie, identifikovanie KPIs, na spoločenský dopad a kvalifikačnú štruktúru učiteľov (pre AACSB).

Je dôležité pre vzdelávaciu inštitúciu, akou je aj naša univerzita, mať stanovenú jasnú víziu a ciele v globálnom svete. Byť dynamický, inovatívny, excelentný a inkluzívny, z čoho vyplýva tvorba viacerých detailnejších stratégií.

  1. Prispôsobovať sa inovovať učebné osnovy založené na silných stránkach vysokej školy a potreby dynamického trhu.
  2. Vytvárať a udržiavať akademické programy, ktoré sú pre študentov zaujímavé a uplatniteľné na trhu práce.
  3. Zvýšiť zapojenie študentov vďaka jedinečným vzdelávacím príležitostiam
  4. Vypracovať a implementovať komplexný program vzdelávania vedúcich pracovníkov, ktorý poskytuje príležitosti na celoživotné vzdelávanie
  5. Rozširovať dostupnosť absolventských programov (napr. MBA programy)
  6. Vyhodnotiť doktorandské vzdelávanie na celej univerzite a identifikovať zmeny, ktoré posilnia dané programy

Vyššie uvedené stratégie je potrebné implementovať do praxe a kontrolovať. Bez monitorovania a hodnotenia kvality spolu s ekonomickými ukazovateľmi by boli bezpredmetné. Ekonomická univerzita v Bratislave má 7 fakúlt a Kathy Deck odporúča riešiť každú fakultu samostatne vzhľadom na ich špecifické zameranie. Workshopu sa preto zúčastnili zástupcovia každej fakulty univerzity a vzájomne mohli zdieľať skúsenosti a prípadné problémy, ktorým čelia. Akademická obec hodnotila workshop ako veľmi podnetný.

Workshop Kathy Deck z College of Business na univerzite v Alabame

Workshop Kathy Deck z College of Business na univerzite v Alabame

Workshop Kathy Deck z College of Business na univerzite v Alabame