Voľby kandidáta na člena Akademického senátu Ekonomickej univerzity v Bratislave - Rektorát na funkčné obdobie od 1. 5. 2021 do 30. 4. 2023.

Akademický senát Ekonomickej univerzity v Bratislave (ďalej len „AS EU v Bratislave“) schválil na svojom zasadnutí dňa 24. marca 2021 v zmysle čl. 2 ods. 10 Zásad volieb do AS EU v Bratislave volebnú komisiu pre doplňujúce voľby do AS EU v Bratislave za volebný obvod „Rektorát“ v zložení:

  • Ing. Kamila Nemcová
  • RNDr. Daniela Lukáčová
  • Mgr. Zuzana Pupáková

 

Článok 1

  1. SúčastiEUvBratislavepodľačl.5ods.1písm.b)aods.2ŠtatútuEUvBratislave majú možnosť podávať návrhy na kandidátov do AS EU v Bratislave za súčasti EU v Bratislave podľa jednotlivých obvodov. Volebný obvod „Rektorát“ tvorí prvý obvod a je zastúpený v AS EU v Bratislave jedným členom.
  2. Za kandidáta do AS EU v Bratislave za obvod „Rektorát“ môže byť navrhnutý iba člen akademickej obce za tento volebný obvod.
  3. Kandidátov do AS EU v Bratislave za volebný obvod „Rektorát“ môže navrhnúť každý člen akademickej obce volebného obvodu „Rektorát“ písomne na predpísanom formulári uvedenom v prílohe č. 1 tejto vyhlášky, a to elektronicky na adresu predsedníčky volebnej komisie: kamila.nemcova@euba.sk do 21. apríla 2021 do 12.00 hod.
  4. K návrhu na kandidáta je potrebné priložiť písomný súhlas navrhnutého kandidáta s kandidatúrou (ďalej len „súhlas“) na predpísanom formulári uvedenom v prílohe č. 2 tejto vyhlášky. Písomný súhlas navrhovaného kandidáta získa navrhovateľ od ním navrhovaného kandidáta odo dňa zverejnenia tejto vyhlášky do termínu podávania návrhov na kandidátov.
  5. Návrh na kandidáta musí obsahovať nasledovné údaje:
    1. a)  za navrhovateľa:
      1. meno a priezvisko,
      2. pracovisko (názov),
      3. označenie obvodu (Rektorát)
      4. ad) telefonický kontakt,
      5. e-mailovú adresu,
    2. b)  za navrhovaného kandidáta:
      1. meno a priezvisko,
      2. pracovisko (názov),
      3. označenie obvodu (Rektorát),
  6. Súhlas navrhnutého kandidáta s kandidatúrou musí obsahovať nasledovné údaje:
    1. meno a priezvisko,
    2. pracovisko (názov),
    3. označenie obvodu (Rektorát),
    4. telefonický kontakt,
    5. e-mailovú adresu,
    6. súhlas kandidáta s kandidatúrou a so spracovaním osobných údajov.

 

Článok 2

  1. Volebná komisia na svojom zasadnutí dňa 21. apríla 2021 overí jednotlivé návrhy a skontroluje ich kompletnosť.
  2. Návrh na kandidáta, vrátane súhlasu kandidáta, ktorý nebude obsahovať požadované údaje na predpísaných formulároch (prílohy č. 1 a č. 2 tejto vyhlášky), nebude volebnou komisiou prijatý.
  3. Dňa 21. apríla 2021 volebná komisia zverejní zoznam navrhnutých kandidátov za volebný obvod „Rektorát“, ktorí súhlasili s kandidatúrou na úradnej výveske AS EU v Bratislave a na webovom sídle EU v Bratislave.

 

Článok 3

  1. Voľby kandidátov do AS EU vBratislave za volebný obvod „Rektorát“ sa uskutočnia dňa 30. apríla 2021 o 10.00 h tajným hlasovaním prostredníctvom hlasovacieho systému Polly vprostredí MS Teams. Za týmto účelom bude v prostredí MS Teams vytvorená skupina členov akademickej obce volebného obvodu „Rektorát“.
  2. Na hlasovacom lístku v systéme Polly budú uvedení všetci navrhnutí kandidáti.
  3. Na hlasovacom lístku zvolí volič najviac jedného kandidáta.
  4. Za člena AS EU v Bratislave za volebný obvod „Rektorát“ je zvolený jeden kandidát, ktorý získa najväčší počet platných hlasov.
  5. V prípade rovnosti hlasov viacerých kandidátov má prednosť ten kandidát, ktorý dlhšie pôsobí na EU v Bratislave.
  6. O priebehu a výsledku volieb vyhotoví volebná komisia protokol. Protokol o výsledku volieb spolu s hlasovacími lístkami archivuje príslušný akademický senát.
  7. Výsledky volieb oznámi predseda volebnej komisie písomne ihneď po skončení volebného aktu predsedovi AS EU v Bratislave a zverejní ich na úradnej výveske AS EU v Bratislave a na webovom sídle EU v Bratislave.

 

Bratislava 13. 4. 2021

 

Ing. Kamila Nemcová, v.r.
predsedníčka volebnej komisie na voľbu členov AS EU v Bratislave za Rektorát EU v Bratislave

 

Príloha č. 1: NÁVRH NA KANDIDÁTA NA ČLENA AKADEMICKÉHO SENÁTU EKONOMICKEJ UNIVERZITY V BRATISLAVE NA FUNKČNÉ OBDOBIE OD 1. 5. 2021 DO 30. 4. 2023

Príloha č. 2: SÚHLAS NAVRHNUTÉHO KANDIDÁTANA NA ČLENA AKADEMICKÉHO SENÁTU EKONOMICKEJ UNIVERZITY V BRATISLAVE NA FUNKČNÉ OBDOBIE OD 1. 5. 2021 DO 30. 4. 2023

 

Zoznam kandidátov navrhnutých za členov Akademického senátu Ekonomickej univerzity v Bratislave za volebný obvod Rektorát EU v Bratislave podľa čl. 5 ods. 1 písm. b) a c) a ods. 2 Štatútu EU v Bratislave – doplňujúce voľby