Na Národohospodárskej fakulte EU v Bratislave sa vo štvrtok 7. novembra 2019 slávnostne otvorila Autumn School of International Economics.

Počas nasledujúcich dvoch týždňov sa študenti z Ekonomickej univerzity v Bratislave a z partnerskej Kiev National Economic University (KNEU) z Ukrajiny budú intenzívne venovať problematike medzinárodnej ekonómie pod vedením profesora Geralda Grosheka z USA.

Prof. Groshek a vedúca Katedry ekonomickej teórie NHF prof. Ing. Eva Muchová, PhD. za účasti prodekanov NHF Mgr. Ing. Kristíny Jančovičovej Bognárovej, PhD. a Ing. Tomáša Ondrušku, PhD. privítali jedenástich ukrajinských študentov, ktorí si následne mohli vypočuť prezentácie o Ekonomickej univerzite v Bratislave, o Slovensku a meste Bratislava. Neskôr absolvovali prehliadku školy a knižnice.

Ukrajinskí študenti sa počas svojho pobytu môžu zúčastniť na výučbe aj ďalších predmetov v cudzom jazyku, ktoré tento semester poskytuje Ekonomická univerzita. Okrem toho ich čaká prehliadka Bratislavy a návšteva hradu Červený Kameň.

 

autumn school final

 

Fotogaléria