Upozorňujeme všetkých študentov študujúcich na Ekonomickej univerzite v Bratislave prichádzajúcich zo zahraničia, že po príchode na Slovensko musia splniť nasledujúce podmienky:

 

1. Študenti, ktorí prichádzajú z krajín zaradených medzi menej rizikové 

Študenti prichádzajúci z menej rizikových krajín (https://www.mzv.sk/cestovanie/covid19/karantena-podmienky-navratu-do-sr) môžu vstúpiť na územie Slovenska bez povinnosti izolácie v domácom prostredí a testovania na COVID-19.

Študenti, ktorí prichádzajú z vyššie uvedených krajín, a ktorí majú pridelené ubytovanie v študentských domovoch Ekonomickej univerzity v Bratislave, sa môžu ubytovať v týchto študentských domovoch najskôr 2. septembra 2020. Pri ubytovaní sú študenti povinní vyplniť a odovzdať  čestné vyhlásenie o zdravotnom stave a cestovaní do zahraničia za obdobie posledných 14 dní.

Čestné vyhlásenie:  Príloha č. 2 (Študent) - Čestné vyhlásenie o zdravotnom stave a cestovaní do zahraničia

Zápis týchto študentov sa bude realizovať po dohode s príslušnou fakultou (ak zápis neprebehol skôr).

 

2. Študenti, ktorí prichádzajú z krajín, ktoré nie sú zaradené medzi menej rizikové:

Študenti prichádzajúci z krajín, ktoré nie sú zaradené medzi menej rizikové musia pri príchode na Slovensko kontaktovať regionálny úrad verejného zdravotníctva v SR, ktorý zabezpečí, aby najskôr na piaty deň po príchode absolvovali test na ochorenie COVID-19. Až do doby obdržania negatívneho výsledku RT-PCR testu na ochorenie COVID-19 sú osoby povinné zostať v domácej izolácii. Študent sa môže na regionálny úrad verejného zdravotníctva prihlásiť telefonicky alebo elektronicky. Úrad verejného zdravotníctva pomôže študentovi zorientovať sa v situácii, oboznámi ho s pravidlami domácej izolácie a zmanažuje testovanie na ochorenie COVID-19.

Telefonické kontakty na regionálne úrady verejného zdravotníctva nájdete na: http://www.uvzsr.sk/index.php?option=com_content&view=section&id=6&Itemid=58

Formulár na povinnú registráciu po príchode na Slovensko nájdete na: https://korona.gov.sk/ehranica/

Ekonomická univerzita v Bratislave odporúča pre domácu izoláciu kontaktovať tieto zariadenia:

  1. STUDENT RESIDENCE – INCHEBA STUDENT RESIDENCE (Viedenská cesta 7, 851 01 Bratislava, tel.: +421 (0)911 100 708, e-mail: info@studentresidence.sk).
  2. Účelové zariadenie STU v Bratislave v Gabčíkove, (e-mail: cpcus@euba.sk)

 

Náklady na domácu izoláciu (ubytovanie, stravu a náklady na iné služby) si hradí každý študent sám. Náklady na testovanie hradí štát.

 

Študenti, ktorí majú pridelené ubytovanie v študentských domovoch Ekonomickej univerzity v Bratislave, sa môžu ubytovať v týchto študentských domovoch až po absolvovaní domácej izolácie na Slovensku a po obdržaní negatívneho výsledku PT-PCR testu na ochorenie COVID-19 absolvovaného najskôr po piatich dňoch domácej izolácie.

Pri ubytovaní sú študenti povinní vyplniť a odovzdať  čestné vyhlásenie o zdravotnom stave a cestovaní do zahraničia za obdobie posledných 14 dní a výsledok negatívneho testu PCR.

Čestné vyhlásenie:  Príloha č. 2 (Študent) - Čestné vyhlásenie o zdravotnom stave a cestovaní do zahraničia

Zápis týchto študentov sa  bude realizovať po dohode s príslušnou fakultou (ak zápis neprebehol skôr).

 

Kontaktné osoby v študentských domovoch

ŠD Dolnozemská

ŠD Starohájska 4

ŠD Starohájska 8

ŠD Prokopa Veľkého a ŠD Hroboňova 4

ŠD Ekonóm

ŠD Vlčie hrdlo

ŠD Bellova v Košiciach

 

Kontaktné osoby na jednotlivých fakultách

Národohospodárska fakulta

Obchodná fakulta

Fakulta hospodárskej informatiky

Fakulta podnikového manažmentu

Fakulta medzinárodných vzťahov

Fakulta aplikovaných jazykov

Podnikovohospodárska fakulta so sídlom v Košiciach